Naar de inhoud springen

Over mij

 

Ik ben een dochter, een zus, een moeder, een geliefde, een vriendin, een leerkracht, een coach…….

 

Ik ben een verbinder, een genieter, een knuffelaar, een danser, een bedding…

 

Ik ontvang je met alles wat er is, schud je wakker, maak helder, schep orde, daag je uit, speel met je, spiegel je en blijf zoeken naar wie jij in essentie bent, naar jouw grootsheid.

 

 

Wat zet ik in om jou te helpen?

 • Mijzelf, met alles erop en eraan.

 • Met mijn ogen als spiegel

 • Met mijn rug als steun

 • Met mijn handen om je wakker te schudden

 • Met mijn oren om je te ontvangen

 • Met mijn schouder om op uit te huilen

 • Met mijn hart om te openen voor jou

 • Met mijn stem om me uit te spreken

Welke opleidingen, trainingen en cursussen hebben mij m’n bagage gegeven?

 • Pabo – Hogeschool Rotterdam en omstreken

 • Basiscursus Geweldloze Communicatie – Ai-opener

 • Persoonlijk ontwikkelingstraject: Opening/Fundament/Centaur – Venwoude Levensschool

 • Intimiteit en Levenslust (3 jaar) – Venwoude Levensschool

 • Opleiding Integraal Leiderschap (2 jaar) – Venwoude Levensschool

 • Basiscursus Sherborne bewegingspedagogiek + Sherborne Samenspel – Hechter!

 

 

 

 

 

Klaar!

Na 20 jaar met veel toewijding in het onderwijs gewerkt te hebben, was ik er in 2020 helemaal klaar mee. Niet met de kinderen, want die zijn geweldig. Niet met collega’s, want die zijn machtig interessant. Niet met groei en ontwikkeling, want daar gaat nog steeds m’n hart naar uit.

Maar wel klaar met m’n draai niet kunnen vinden en m’n ei niet kwijt kunnen. Dus nu……

Mijn eigen onderneming!

 

Ontwikkeling van Mens Zijn

De emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen hebben me altijd het meeste geboeid in het onderwijs. Niet lekker in je vel zitten of je niet veilig voelen in de groep, daar gaat alle energie naar toe. Geen ruimte over om wat anders toe te laten. En dat geldt ook voor de leerkracht zelf. In 2010 ben ik na een moeilijke periode bewust met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling aan de slag gegaan. Mega spannend en oneindig boeiend.

Een pad zonder eind.

Eindeloos ontdekken en groeien.

 

Waarom doen wij mensen wat we doen? Waar worden we door gedreven? Wat houdt ons terug? Hoe zit dat met emoties, verlangens, behoeften, grenzen, angsten, onzekerheden? En hoe doe je dat samen? Met je geliefde, je kinderen, je collega’s, je vrienden, je familie?

 

Dit gebied, deze vragen en het zoeken naar antwoorden hierop is wat me het meest interesseert.

 

Samen en alleen

Ik heb veel gestoeid met de balans vinden tussen alleen met mezelf zijn en samen zijn met anderen. Er is in mij altijd een grote drive geweest naar intense ontmoetingen met anderen. Hoe dieper de gesprekken, hoe meer kwetsbaarheid gezien mocht worden, hoe meer samen, hoe beter.

 

Maar ik kon mezelf ook kwijtraken in die intensiteit. Zo opgaan in het contact, in de ander, dat ik m’n eigen basis niet meer kon voelen. Dan was weer terug op mezelf zijn hard nodig om weer bij te komen. Om mezelf weer te kunnen voelen. Alleen zijn vond ik echter niet makkelijk.

 

Op mijn zoektocht naar mezelf en wie ik ben in relatie met anderen heb ik veel handvatten aangereikt gekregen die me helpen bij mezelf te blijven in het contact met anderen en te zijn met mezelf. Dit heeft mijn leven enorm verrijkt.

 

Intimiteit

Het verlangen naar samenzijn is voor mij hetzelfde als het verlangen naar intimiteit. Intimiteit in de breedste zin van het woord. Van diepe gesprekken voeren, samen plezier hebben tijdens een spel, samen werken aan een gezamenlijk doel, samen zingen, dansen en vieren tot lichamelijke intimiteit en seksualiteit.

 

Voor iedereen is de ingang naar intimiteit anders. Mijn makkelijkste ingang tot intimiteit is lichamelijk contact. Op een prettige manier lichamelijk contact hebben kan alleen als er wederzijds vertrouwen en goedkeuren is.

 

In en aan m’n lijf kunnen voelen dat het ‘goed is’ tussen mij en de ander, geeft mij de beste basis om me te kunnen openen en kwetsbaar te durven zijn. De aanraking is dan een middel om op een dieper level samen te kunnen zijn.

 

Mijn ervaring is dat voor veel mensen (zowel voor volwassenen als kinderen) lichamelijk contact kan helpen om te openen. En dat het stapje voor stapje wegnemen van blokkades op dat vlak van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven. Veilig en respectvol aanraken is dan ook iets wat ik veel gebruik in mijn aanbod.

 

Dus nu..

Na diverse trainingen en trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties en seksualiteit, na cursussen over communicatie en traumawerk, na 20 jaar werken in het onderwijs, na het als vrijwilliger opzetten en begeleiden van groepen volwassenen en kinderen in hun samenzijn en na een hoop jaren levenservaring als dochter, zus, moeder, geliefde, vriendin enz…..….

 

…..is het nu tijd om dat wat mij zo interesseert en dat wat mij zo veel geeft, door te geven! Op allerlei verschillende manieren. Met verschillende doelgroepen. Maar met de grote overlap van Samen Zijn!